Ze stond in de krant, Karen van Deuren, bezig met een actie voor Inloophuis Pisa. Dat stralende koppie glom me tegemoet. Dus ik appte meteen: ‘Hé, wat een heerlijke zaterdagochtend als jij me zo vrolijk aankijkt vanuit onze krant!’ Krijg ik natuurlijk meteen uitleg over haar actie. Karen voor Pisa. Weet ik wel wat dat is? Nou, vaag.

Uitleg volgt: Inloophuis Pisa is voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd: mensen die getroffen worden door kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Wat ze allemaal doen is niet samen te vatten. Je kunt beter even kijken op inloophuispisa.nl.

Maar corona trekt een lelijke streep door dat inlopen. En juist waar mensen schreeuwen om contact, is er ineens een belemmering. De inkomsten van Pisa lopen enorm terug, want alle evenementen die ze organiseren om fondsen te werven, zijn al enige tijd niet meer mogelijk. Vandaar dat ze nu samen met het KWF bezig zijn met ‘Huis in Actie’. En daar mag iedereen aan meedoen.

Dus stortte Karen van Deuren zich daar vol in. Ze zette haar kunst te koop op Marktplaats. Echt superleuk! Zoek op Marktplaats naar: Karen voor Pisa en dan zie je meteen alles wat ze aanbiedt op een rijtje. Je mag bieden, zij stuurt het op en de opbrengst gaat naar Pisa. Topplan.

En ze las in mijn laatste interview dat ik tegenwoordig ook schilder. “Kom op met die schilderijen!” nodigde ze me uit. Eerlijk is eerlijk: ik kan dat niemand aandoen. Er zou ook geen bod komen, vrees ik.

Maar ik heb wel boeken! Zelf geschreven en/of zelf uitgegeven! Na het nemen van deze foto ging Karen weg met een enorme stapel. In ieder boek zit een handgeschreven bedankje op een mooie poëziekaart van Plint, wat op zich al een cadeautje is.

Wat is nu de bedoeling? Ga naar Marktplaats. Zoek op: Karen voor Pisa. En ga bieden! Alle boeken zijn nagelnieuw en hebben een winkelprijs, dus bied je de winkelwaarde, of hoger. En de hele opbrengst van elk boek gaat voor 100 % naar inloophuis Pisa.

Heb je een boek bemachtigd? Super! Dan rest je niets anders dan lekker te gaan zitten lezen in de heerlijke wetenschap dat mede dankzij jou Inloophuis Pisa openblijft voor alle mensen die het nodig hebben!

#karenvoorpisa #kwf #huisinactie #inloophuispisa #marjanvandenbergteksten